Ingrediente:

  • 300g paste (de preferat tip fettuccine, penne sau spaghetti)
  • 150g șuncă Kaiser (sau șuncă de Parma), tăiată în fâșii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1/2 cană (120 ml) smântână
  • 1/2 cană (50g) parmezan ras
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Instrucțiuni:

  • Gătirea pastelor:
    • Fierbeți pastele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
  • Pregătirea șuncii Kaiser:
    • Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați fâșiile de șuncă Kaiser și prăjiți-le până devin ușor crocante.
  • Adăugarea usturoiului:
    • Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l timp de 1-2 minute până devine aromat.
  • Combinarea cu paste:
    • Adăugați pastele fierte și scurse în tigaie. Amestecați bine pentru a le acoperi cu aromele de șuncă și usturoi.
  • Adăugarea smântânii:
    • Turnați smântâna peste pastele din tigaie și amestecați până când totul este bine îmbinat. Lăsați să fiarbă ușor timp de 2-3 minute pentru a permite smântânii să se îngroașe.
  • Condimentarea și adăugarea parmezanului:
    • Potriviți gustul cu sare și piper. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine până când se topește și se încorporează în sosul de smântână.
  • Servirea:
    • Serviți pastele cu șuncă Kaiser imediat, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat. Puteți adăuga și mai mult parmezan la servire, dacă doriți.