Ingrediente:
- 300g paste (de preferat tip fettuccine, penne sau spaghetti)
- 150g șuncă Kaiser (sau șuncă de Parma), tăiată în fâșii subțiri
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1/2 cană (120 ml) smântână
- 1/2 cană (50g) parmezan ras
- Sare și piper după gust
- Pătrunjel proaspăt pentru decor
Instrucțiuni:
- Gătirea pastelor:
- Fierbeți pastele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
- Pregătirea șuncii Kaiser:
- Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați fâșiile de șuncă Kaiser și prăjiți-le până devin ușor crocante.
- Adăugarea usturoiului:
- Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l timp de 1-2 minute până devine aromat.
- Combinarea cu paste:
- Adăugați pastele fierte și scurse în tigaie. Amestecați bine pentru a le acoperi cu aromele de șuncă și usturoi.
- Adăugarea smântânii:
- Turnați smântâna peste pastele din tigaie și amestecați până când totul este bine îmbinat. Lăsați să fiarbă ușor timp de 2-3 minute pentru a permite smântânii să se îngroașe.
- Condimentarea și adăugarea parmezanului:
- Potriviți gustul cu sare și piper. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine până când se topește și se încorporează în sosul de smântână.
- Servirea:
- Serviți pastele cu șuncă Kaiser imediat, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat. Puteți adăuga și mai mult parmezan la servire, dacă doriți.