Preparate culinare
Pastrama de porc cu legume la cuptor
1 bucățică de pastramă de porc 3-4 cartofi, curățați și tăiați în cuburi sau felii 2 morcovi, curățați și tăiați în bastonașe 1 ceapă mare, tăiată în felii 3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Condimente opționale:...
Fasole cu carnati taiati rondele
300g fasole uscată (poate fi fasole albă, roșie sau neagră) 200g cârnați afumați (pork sau de altă carne la alegere), tăiați în felii 1 ceapă mare, tocată 2 morcovi, tăiați în rondele 2 cartofi, curățați și tăiați în cuburi 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri ulei...
Ciolan de porc la cuptor cu cartofi si rozmarin
1 ciolan de porc (aproximativ 1,5 - 2 kg) 6-8 cartofi, curățați și tăiați în felii sau cuburi 1 ceapă mare, tăiată în felii 4 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri ulei de măsline 1 cană (240 ml) vin alb 1 cană (240 ml) supă de pui sau legume 2 ramuri de rozmarin...
Paste cu kaiser
Ingrediente: 300g paste (de preferat tip fettuccine, penne sau spaghetti) 150g șuncă Kaiser (sau șuncă de Parma), tăiată în fâșii subțiri 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană (120 ml) smântână 1/2 cană (50g) parmezan ras Sare și piper...