Preparate culinare

Pastrama de porc cu legume la cuptor

Pastrama de porc cu legume la cuptor

1 bucățică de pastramă de porc 3-4 cartofi, curățați și tăiați în cuburi sau felii 2 morcovi, curățați și tăiați în bastonașe 1 ceapă mare, tăiată în felii 3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Condimente opționale:...

Fasole cu carnati taiati rondele

Fasole cu carnati taiati rondele

300g fasole uscată (poate fi fasole albă, roșie sau neagră) 200g cârnați afumați (pork sau de altă carne la alegere), tăiați în felii 1 ceapă mare, tocată 2 morcovi, tăiați în rondele 2 cartofi, curățați și tăiați în cuburi 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri ulei...

Ciolan de porc la cuptor cu cartofi si rozmarin

Ciolan de porc la cuptor cu cartofi si rozmarin

1 ciolan de porc (aproximativ 1,5 - 2 kg) 6-8 cartofi, curățați și tăiați în felii sau cuburi 1 ceapă mare, tăiată în felii 4 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri ulei de măsline 1 cană (240 ml) vin alb 1 cană (240 ml) supă de pui sau legume 2 ramuri de rozmarin...

Paste cu kaiser

Paste cu kaiser

Ingrediente: 300g paste (de preferat tip fettuccine, penne sau spaghetti) 150g șuncă Kaiser (sau șuncă de Parma), tăiată în fâșii subțiri 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană (120 ml) smântână 1/2 cană (50g) parmezan ras Sare și piper...